fbpx
Iskustva-Klijenata-–-SEZIX-KOMPANI-Iz-Živinica

Iskustva klijenata – SEZIX KOMPANI

SEZIX KOMPANI d.o.o. ŽIVINICE već više od dvije decenije uspješno posluje u oblasti međunarodnog transporta. Zbog stalnih izmjena regulativa, poskupljenja goriva, nedostaka radne snage i ostalih problema sa kojima se suočavaju svi autoprevoznici sačuvati i voditi firmu ovoga tipa nije ni malo jednostavno.

Vlasnik i direktor firme Zijad Šarić, jedan od onih preduzetnika koji ništa ne prepušta slučaju i koji nastoji da pruži makisamalan kvalitet usluge, uz poštovanje rokova i obaveza.

Ako govorimo o poslovanju moram priznati da je u nekim segmentima sada mnogo lakše, ali je iskreno mnogo manje novca na tržištu. Velika je konkurencija, iz godine u godinu sve veća, tako da je rezultat toga niža cijena usluge. Ipak, kao i u svemu važani su povjerenje i pouzdanost, ističe Šarić.

Vozni park obuhvata više od 30 vozila

Na našim kamionima su TRIANGLE gume – kažu u firmi SEZIX

Domaćinski način poslovanja doveo je do toga da SEZIX KOMPANI danas poseduje vozni park sa više od 30 vozila. Orijentisani ka tržištu Zapadne Evrope ova kompanija obavlja međunarodni transport i nastoji da kontinuirano drži do sigurnosti, brzine i pozdanosti.

Iako otvoreni za saradnju pažljivo biramo saradnike”, naglasio je Šarić i istakao da je na početku vrlo oprezno ušao u saradnju sa firmom Pring. “Naši kamioni pređu u prosjeku 300 000 kilometara, tako da je jako važno da je na njima sve ispravno. Kada je riječ o gumama tu nikada nismo željeli da štedimo, te su na našim Volvo kamionima uglavnom bile gume premimum proizvođača”, dodaje Šarić. i napominje da je saradnja sa Pringom započeta prije nešto više od godinu dana i to u manjem obimu.

Više od godinu dana saradnje sa Pringom

“Na početku smo bili oprezni jer se radilo o nama nepoznatom brendu, ali moram priznati da nas je zainteresovao Pringov način rada. To nije bila standardna posjeta komercijaliste na koju smo do tada bili navikli – sve što su nam predstavili bilo je detaljno pojašnjeno, praćeno prezentacijama koje su sadržavale detaljan opis proizvoda, prednosti i tačna mjerenja.  Zato smo se odlučili da damo šansu Triangle gumama”, naglašava Šarić.

Na kamionima firme SEZIX KOMPANI uglavnom su bile Michelin, Matador i Godyear gume, ali primat polako zauzima Triangle.

“Dobro je što kompanija Triangle nudi odličnu gumu za svaku poziciju, ali i za sve uslove rada. Nama su uglavnom potrebne gume za auto-puteve, tako da je sa Trianglom to pun pogodak. Naša vozila sa Triangle pogonskim gumama prelaze u zavisnosti od uslova vožnje i do 150 000 kilometara – što je do sada najbolji omjer cijene i kvaliteta od svih guma na tržištu. Prikolične Triangle gume prrelaze i 250 000 kilometara!”, naglašava vlasnik firme SEZIX KOMPANI.

Saradnja sa Pringom podrazumijeva i održavanje guma

U firmama koje se bave prevozom roba, važno je i održavanje guma jer se zahvaljujući tome produžava njihov radni vijek.

Sve o važnosti pritiska na gumama pročitajte OVDJE.

Riješili smo da tako kažem, i taj problem budući da firma Pring i njihov predstavnik Alem Mesanović preate I mjere potrošnju guma. Evo baš oko Nove godine, u vrijeme praznika kada su nam svi kamioni bili tu, obavljeno je mjerenje i provjera pritiska u gumama, tako da smo dobili preporuku koja će da nam pomogne da očuvamo gume. Nama to zaista mnogo znači jer osim sigurnosti našim vozačima I robi koju prevozimo, održavanje guma nam štedi vrijeme i novac. Bez takve podrške morao bi da zaposlim nekoga da o tome vodi računa”, zaključio je Šarić.

Leave a Comment