fbpx

GUME ZA KOMBI VOZILA

KOMBI VOZILA

Triangle u svojoj ponudi nudi veliki izbor guma za kombi vozila različitih namjena.

Kada je riječ o zimskim gumama izdvajamo modele SNOWLINK LL01 i TR737

ZIMSKE GUME

SNOWLINK LL01

Zahvaljujući dizajnu i smjesi koja je korišćena za izradu ove gume, poboljšano je prijanjanje, a tzv. cik-cak dizajn garantuje kraće vrijeme kočenja. Među korisnicima ova guma se izdvojila zbog sigurnosti koje pruža na putu, posebno na klizavim terenima.

TR737

Ovo je model koji nudi sigurnost na putevima sa mnogo krivina zahvaljujući specijalno dizajniranom gaznom sloju. Dodatna ojačanja garantuju dužu kilometražu, te je dobar izbor budući da garantuje udobnost, sigurnost ali i rentabilnost.

ConneX-Van TV701
ConeX VAN TV 701
ConeX VAN TV701 bočna strana
Mileage PLUS TR 652
Mileage PLUS TR645

LJETNJE GUME

Triangle proizvodi dva modela zimskih guma za kombi vozila. To su ConeX VAN TV701 I MILEAGE PLUS TR692 I TR645

ConeX VAN TV701

Ovo je guma za kombi vozila sa snažnim motorima i veliku nosivost. Glavne karakteristike ove gume su izdržljivost, udobnost i smanjena buka.

MILEAGE PLUS TR652 I TR645

Guma za lakša kombi vozila, dizajnirana tako da ispuni očekivanja vozača. Prikladna je za sva četiri godišnja doba, garantuje odlično prijanjanje na mokrim kolovozima ali i izdržljivost za više pređenih kilometara.

Osim navedenih karakteristika model TR 645 dizajniran je za manju potrošnju goriva.

savjeti

Redovno provjeravajte pritisak u gumama, barem jednom mjesečno. Ovo će da produži vijek trajanja gume. 

Ne zaboravite da, prvih 200 km sa novim gumama vozite umjereno! 

Redovno provjeravajte dubinu profila guma. Što je dubina profila niža, to je veća opasnost od proklizavanja na mokrim kolovozima. Dubina profila nikada ne smije biti manja od zakonski propisane (od 1,6 mm). Ipak savjetujemo vam da zbog vaše sigurnosti ne vozite gume ispod 4 mm profila. 

U slučaju udara uzrokovanog rupama ili drugim preprekama na cesti, guma bi mogla biti oštećena, a da  oštećenje nije vidljivo golim okom. U takvim slučajevima, guma se mora provjeriti iznutra i izvana.

Treba Vam pomoć oko izbora i ugradnje guma ili rezervih dijelova?

Kontaktirajte nas i prepustite se našem stručnom timu

Pring doo je ekskluzivni zastupnik i distributer TRIANGLE guma i HIGER autobusa za područje BIH. Bavimo se trgovinom na veliko gumama, dijelovima i priborom za motorna vozila, kao i servisom teretnih motornih vozila.