GUME

Pring je  zastupnik Triangle guma za Bosnu i Hercegovinu, a Higer RS za Srbiju. U bogatoj ponudi radijalnih i dijagonalnih modela pneumatika, u konsultaciji sa našim stručnjacima, možete odabrati model koji najviše odgovara Vašim potrebama. Statistički podaci pokazuju da je nivo reklamacija koje smo do sada imali niži od 0.5%, što je u skladu sa standardima kvaliteta koji su propisani u gumarskoj industriji. Dio naše ponude možete pogledati na na stranici olx.ba ili u našim katalozima.

Treba Vam pomoć oko izbora i ugradnje guma ili rezervih dijelova?

Kontaktirajte nas i prepustite se našem stručnom timu

ŠTA KAŽU NAŠI KLIJENTI

Pročitajte šta o našim uslugama kažu naši dugogodišnji klijenti

"TRIANGLE gume smo montirali na dvostrukoj pogonskoj osovini prije 24 mjeseca na vozilu koje je radilo na izvlačenju šume, a prije tog smo koristili protekt gume koje su nam mogli biti do 8 mjeseci"
ŠUMATRANS, MRKONJIĆ GRAD
Milan Gajić, vlasnik
Eurolin autobus
"Mi vozimo na TRIANGLE gumama koje su nam dale odlične rezultate, na nekim autobusima i preko 250 000 km. Redovna kontrola trapa u sopstvenom servisu i kvalitetna TRIANGLE guma su doveli do uštede od 30%. Preporučujem svima da probaju TRC03 gumu za autobuse, iako neznatno skuplja ova guma predstavlja sam vrh pneumatika za autobuse."
EUROLIN, Paraćin
Saša Živković, rukovodilac održavanje
NERI TRANSPORTI
"Zaista sam zadovoljan originalnim TRIANGLE gumama, a posebno sa 315/70R22.5 TRD06. Rezultati su odlični i ostajemo posvećeni saradnji sa firmom PRING d.o.o."
NERI TRANSPORTI, MAGLAJ
Nermin Ćatić, vlasnik

TRIANGLE GUME

Triangle Tyre Group je jedan od najvećih svjetskih proizvođača svih vrsta pneumatika. Tipičan je predstavnik novog kineskog industrijskog talasa koji pored proizvodnje velikih serija želi da se nametne i kao brend visokog kvaliteta. Triangle je prepoznat i priznat kao svjetski premium brend. Posvećenost kvalitetu, pristup sirovinama, ulaganje u istraživanje, razvoj i tehnološku opremljenost već su prepoznale mnogobrojne svjetske kompanije kao što su: Caterpillar, Volvo, Terex i Goodyear sa kojima je Triangle ostvario veoma uspješnu saradnju.​

Triangle svoju proizvodnju obavlja u četiri fabrike u Kini od kojih je najstarija iz 2010. godine, dok je najnoviji pogon pušten u rad 2014. godine. U proizvodnji su uspostavljeni svi važeći standardi kvaliteta, zaštite životne  sredine i  energetske efikasnosti. U najnovijem pogonu na 430  hektara površine, instalirana je trenutno najefikasnija i najmodernija oprema za proizvodnju guma. U pogon kapaciteta 30 miliona komada godišnje, uloženo je 500 miliona USD.

Triangle bilježi konstantan rast prodaje kako na kineskom tako i na inostranom tržištu i 2014. godine je dostigao proizvodnju od 25 miliona pneumatika. Sa tim obimom proizvodnje je rangiran kao trinaesti najveći svjetski proizvođač guma dok je 2011. godine bio na šesnaestom mjestu. U oblasti OTR (Off The Road) guma, Triangle je četvrti najveći proizvođač u svijetu.
Triangle izvozi 50% svoje proizvodnje, a polovinu od toga plasira na probirljivim evropskim i američkim tržištima. Sa ovim rezultatima Triangle je najveći kineski izvoznik guma, a u segmentu OTR guma Triangle izvozi 90% svoje proizvodnje. Triangle je prisutan u oko 50 kineskih proizvođača vozila.

Najznačajnije partnerstvo kompanija Triangle ima sa Caterpillarom gdje je prisutan u prvoj ugradnji od 2004. godine. Ovo potvrđuje i priznanje dobijeno od Caterpillara „DOBAVLJAČ – KVALITET PLATINASTI NIVO“. To je ujedno i najveće priznanje koje je CATERPILLAR dodjelio nekom dobavljaču. Ovo laskavo priznanje Triangle nosi od 2010. godine do danas. Prema standardima Caterpillara, da bi se konkurisalo za platinast nivo, mora se biti uspješan dobavljač najmanje 5 godina.

O NAMA

Pring doo je ekskluzivni zastupnik i distributer TRIANGLE guma i HIGER autobusa za područje BIH. Bavimo se trgovinom na veliko gumama, dijelovima i priborom za motorna vozila, kao i servisom teretnih motornih vozila.

DRUŠTVENE MREŽE