O nama

PRING

Pring je ekskluzivni zastupnik i distributer HIGER autobusa i TRIANGLE guma za područje Bosne i Hercegovine. Bavimo se trgovinom na veliko gumama, dijelovima i priborom za motorna vozila, kao i prodajom i servisom teretnih motornih vozila.

HIGER autobusi

Od 2007. godine Pring je ekskluzivni zastupnik i distributer HIGER autobusa za BiH, a Higer za RS. Do sada smo prodali preko 120 autobusa različitih profila i namjena. Higer Bus Company Limited je jedna od najbrže rastućih proizvođača autobusa u Kini, te je poznat po svojim inovacijama, istraživanju i razvoju. Po broju godišnjih proizvedenih autobusa rangiran je na poziciji broj 2, dok drži prvo mjesto u izvozu van Kine. „Fokus na servisu i sigurnosti“ je moto HIGER BUS-a.

TRIANGLE gume

Zastupnik Triangle guma za Bosnu i Hercegovinu je firma Pring d.o.o. iz Banja Luke, a za Srbiju Higer RS. U bogatoj ponudi radijalnih i dijagonalnih modela pneumatika, u konsultaciji sa našim stručnjacima, možete odabrati model koji najviše odgovara Vašim potrebama. Statistički podaci pokazuju da je nivo reklamacija koje smo do sada imali niži od 0,5%, što je u skladu sa standardima kvaliteta koji su propisani u gumarskoj industriji.

Triangle Tyre Group je jedan od najvećih svjetskih proizvođača svih vrsta pneumatika. Tipičan je predstavnik novog kineskog industrijskog talasa koji pored proizvodnje velikih serija želi da se nametne i kao brend visokog kvaliteta. Triangle je prepoznat i priznat kao svjetski premium brend. Posvećenost kvalitetu, pristup sirovinama, ulaganje u istraživanje, razvoj i tehnološku opremljenost već su prepoznale mnogobrojne svjetske kompanije kao što su: Caterpillar, Volvo, Terex i Goodyear sa kojima je Triangle ostvario veoma uspješnu saradnju.

Oprema

Triangle svoju proizvodnju obavlja u četiri fabrike u Kini od kojih je najstarija iz 2010. godine, dok je najnoviji pogon pušten u rad 2014. godine. U proizvodnji su uspostavljeni svi važeći standardi kvaliteta, zaštite životne sredine i energetske efikasnosti. U najnovijem pogonu na 430 hektara površine, instalirana je trenutno najefikasnija i najmodernija oprema za proizvodnju guma. U pogon kapaciteta 30 miliona komada godišnje, uloženo je 500 miliona USD.

Istraživanje i razvoj

Tokom 2011. godine Triangle je potpisao sporazum sa američkim Univerzitetom Akron i tako postao jedini kineski proizvođač guma koji ima svoj centar za razvoj i istraživanje u SAD. U ovom centru je zaposleno 20 inženjera i naučnika koji se bave ispitivanjima ponašanja guma u eksploataciji i iznalaženju novih konstrukcionih riješenja. Ovaj tim trenutno radi na 29 novih projekata.
U Kini postoje dvije ovlaštene laboratorije za ispitivanje kvaliteta pneumatika i postavljanje novih standarda kvaliteta u proizvodnji guma. Jedna od dvije laboratorije je upravo postavljena u kompaniji Triangle Tyre Group, što govori o povjerenju koje je Triangle zadobio na kineskom tržištu. Ova laboratorija okuplja 180 tehničara, 58 diplomiranih inženjera i 18 stranih eksperata. Takođe, u sklopu ove laboratorije rade i sljedeći departmani:
•Nacionalni tehnički istraživačko-razvojni centar i centar za doktorska istraživanja
• Nacionalna laboratorija za mehaniku guma, istraživanje buke i post-doktorska istraživačka stanica
•Centralna laboratorija certifikovana od strane agencije koju je osnovala Vlada Republike Kine
•Nacionalna laboratorija za dizajn i proizvodnju guma.

Zahvaljujući svojim postignućima iz oblasti istraživanja i razvoja, Kineska vlada je povjerila Trianglu posao razvoja i proizvodnje guma za kinesku avioindustriju.

Tržišna dostignuća

Triangle bilježi konstantan rast prodaje kako na kineskom tako i na inostranom tržištu i 2014. godine je dostigao proizvodnju od 25 miliona pneumatika. Sa tim obimom proizvodnje je rangiran kao trinaesti najveći svjetski proizvođač guma dok je 2011. godine bio na šesnaestom mjestu. U oblasti OTR (Off The Road) guma, Triangle je četvrti najveći proizvođač u svijetu.

Triangle izvozi 50% svoje proizvodnje, a polovinu od toga plasira na probirljivim evropskim i američkim tržištima. Sa ovim rezultatima Triangle je najveći kineski izvoznik guma, a u segmentu OTR guma Triangle izvozi 90% svoje proizvodnje. Triangle je prisutan u oko 50 kineskih proizvođača vozila.

Najznačajnije partnerstvo kompanija Triangle ima sa Caterpillarom gdje je prisutan u prvoj ugradnji od 2004. godine. Ovo potvrđuje i priznanje dobijeno od Caterpillara „DOBAVLJAČ – KVALITET PLATINASTI NIVO“. To je ujedno i najveće priznanje koje je CATERPILLAR dodjelio nekom dobavljaču. Ovo laskavo priznanje Triangle nosi od 2010. godine do danas. Prema standardima Caterpillara, da bi se konkurisalo za platinast nivo, mora se biti uspješan dobavljač najmanje 5 godina.

Treba Vam pomoć oko izbora i ugradnje guma ili rezervnih dijelova?

Kontaktirajte nas i prepustite se našem stručnom timu.

ZAŠTO IZABRATI NAŠE USLUGE?

Šta je ono što naši klijenti najviše cijene kod nas?

Iskustvo

Preko 30 godina iskustva

Ekspertiza

Stručni tim Vama na usluzi

Cijena

Najbolji odnos cijene i kvaliteta

Garancija

Garancija na ispravnost i funkcionalnost svih naših prozvoda i usluga

Pouzdanost

Doslijednost u kvaliteti

Kvalitet

Efikasnost, tačnost i preciznost

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER
Postanite dio zajednice od preko 2000 zadovoljnih klijenata koji među prvima budu obaviješteni o super akcijama, ograničenim ponudama i popustima koje nudimo samo za naše određene klijente

O NAMA

Pring doo je ekskluzivni zastupnik i distributer TRIANGLE guma i HIGER autobusa za područje BIH. Bavimo se trgovinom na veliko gumama, dijelovima i priborom za motorna vozila, kao i servisom teretnih motornih vozila.

DRUŠTVENE MREŽE