fbpx
TRIANGLE-GUME-–-Iskustva-Sa-Teretnim-Programom-Na-Zahtjevnim-Terenima

TRIANGLE GUME – iskustva sa teretnim programom na zahtjevnim terenima

Da bi firma bila održiva, plaćala redovno svoje obaveze, držala do kvaliteta i poštovala prava radnika sa redovnim i dobrim platama onda je u prvom redu važno domaćinsko poslovanje. Dakle, jedan dobro promišljen proces u svakom dijelu rada, a u građevinskoj industriji u kojoj dominira teška mehanizacija mora se voditi računa o svim vozilima na jednako odgovoran način.

Kada nas prepoznaju ovakve firme i opredjele se da godinama sarađuju sa nama onda znamo da smo na pravom putu i da su iskustva sa našim Triangle gumama dala očekivani rezultat.

Firma Darko Komerc iz Laktaša već 8 godina vijerna Triangle gumama

Jedna od kompanija koja slavi treću deceniju poslovanja je Darko Komerc iz Laktaša koja u svom sastavu posjeduje i Građevinsko društvo „Vrbas“ za ekspolataciju i prevoz šljunka, te proizvodnju i distribuciju betona. Poslovođa Mirko Vidović kaže da firma ima mnogo posla i dosta ugovorenih projekata koje uspijeva da završi u zadatim rokovima.

U našim firmama radi oko 80 radnika, uključujući i upravu, a osim građevinskog dijela radimo i u poljoprivredi. Posjedujemo građevinsku mehanizaciju za ekspolataciju i transport šljunka, proizvodnju i distribuciju betona, kao i brojnu poljoprivrednu mehanizaciju“, kaže Vidović naglašavajući da je fokus djelatnosti usmjeren upravo na proizvodnju betona i to od ekspolatacije šljunka, preko proizvodnje i obrade do distrubucije ka krajnjem korisniku.

Paralelno sa obimom posla koji obavljamo, a da bismo držali do kvaliteta i poštovali rokove, pažljivo biramo dobavljače i saradnike tako da sarađujemo sa firmama koje su svaka u svojoj oblasti na visini zadatka. Kada je riječ o teškoj mehanizaciji radimo uglavnom sa Volvom, a gume za vozila nabavljamo od Pringa jer se Triangle pokazao kao odličan brend“, ističe Vidović.

Triangle teretna guma sa dodatnim ojačanjima pređe više od 140 000 km

Veći dio mehanizacije firme Darko Komerc angažovana je u izuzetno teškim uslovima rada, tako da se prilikom kupovine i izbora guma mora voditi računa upravo o okolnostima kako bi se iz investicije izvukao maksimum.

Vidović kaže, da kada se naručuju gume onda se praktično uzimaju u obzir uslovi i teren na kojima radi svako pojedinačno vozilo. „Recimo, kada govorimo o gumama za dampere i utovarivače koji teže i do 30 tona tu su nam potrebne gume sa dodatnim ojačanjima što Triangle ima u svojoj ponudi. Sada smo naručili gume za utovarivač  26.5R25 za teške uslove rada – na separaciji i te gume su ojačane čeličnim jezgrima i dodatnim materijalima kao i dubokim gaznim slojem kako bi izržale zahtjevne uslove rada“, dodaje Vidović i ističe da je firma zahvaljujući pravilnom odabiru dosta racionalizovala potrošnju.

Imamo gume sa kojima smo prešli više od 140 000 km. Ranije nam se dešavalo da ako nemamo odgovarajuću gumu, a radimo u teškim uslovima, onda ta guma sama sebe uništi i nismo ništa napravili. Rjeđe, ali događalo se i da guma pukne pod opterećenjem, a jednom nam je to napravilo zaista veliku materijalnu štetu na kamionu koju smo morali da saniramo“, dodaje Vidović.

Kako izabrati najbolju teretnu gumu?

Ovdje je jako važno da naglasimo da su značajne sve okolnosti kako bi se od nekoliko desetina modela guma odabrale i kupile one koje najbolje odgovaraju zadacima koji se postavljaju.

Svjesni toga, firma Pring koja se bavi uvozom i distribucijom Triangle guma za BiH uvela je praksu detaljnog upoznavanja sa potrebama kupca kako bi ponudila najbolje rješenje.

Naša matična kuća je jedna od vodećih kompanija u svijetu tako da imamo gume koje odgovaraju svim uslovima rada. Samo je važno da prepoznamo potrebe kupca, koji često ni sam nije svjestan koji je to model koji će dati najbolji rezultat“, poručuju iz Pringa.

Osim kvaliteta guma iz firme Darko Komerc naglašavaju da su jako zadovoljni i dostupnošću stručnih saradnika koji su zaduženi za kupce.

Pring je organizovan tako da nam je saradnik uvijek na raspolaganju, te iako ne želimo da to zloupotrebljavamo, u nekim slučajevima koristimo tu mogućnost i to nam mnogo znači jer kada naiđemo na problem možemo odmah i da ga riješimo“, zaključuje Vidović.

Ukoliko vam se tekst svidio preporučujemo vam da pročitate i: Koje Gume Kupiti Za Auto? (VODIČ ZA NAJBOLJE GUME 2022)

Leave a Comment